Werkwijze

Mensen zijn gelijk, maar niet hetzelfde. Ieder mens is anders, eet anders, beweegt anders. Succesvol je leefstijl blijvend veranderen is daarom alleen mogelijk door van die individuele basis uit te gaan. Dat is dan ook de reden dat ik verschillende soorten trajecten aanbied. Vele wegen leiden immers naar Rome. De basis blijft voeding, beweging en ontspanning. Maar het accent wordt verlegd naar wat jouw doelstelling op dit moment is. Onderstaand zie je enkele mogelijkheden.

Heb je geen tijd of zin om te koken en wil je wel graag iets gezonds en lekkers eten? Kijk eens op www.thuisafgehaald.nl. Misschien heb ik net een maaltijd bereid die je zo kunt ophalen. 

Workshops/lezingen

Lezingen en workshopsHappier & Healthier Living  – De kookworkshop vol pure en smakelijke ingrediënten.

‘De beste dokter staat in de keuken”. Oud Chinees gezegde

Voeding die je energie geeft om optimaal te functioneren maar bovenal ook heerlijk smaakt, daar draait het in bij deze leuke, lekkere en leerzame kookworkshop om.  Groenten staan aan de basis, aangevuld met kruiden en specerijen. Zo veel mogelijk biologisch en/of uit de streek, zonder suiker, geen of weinig lactose, geen tarwe of zelfs geheel glutenvrij. Maar wel vol vitaminen en mineralen en vooral: SMAAK!

Gun jezelf voeding waar je lijf en geest blij van worden en geniet van een gezellige avond met collega’s of vrienden.
Tijdens de ontvangst met een smakelijke smoothie wordt eerst je kennis op het gebied van gezonde voeding getest bij het Boodschappenspel. Wat staat er op een etiket? Hoe zit het met gezondheidsclaims op verpakkingen? Vervolgens gaan we aan de slag en koken samen verschillende gerechten. Dit kan in overleg een 3-gangen diner zijn of verschillende tapas hapjes.  Aan het einde van de workshop krijgen jullie de recepten mee om thuis je favoriete gerecht nog eens te maken.

De focus van de kookworkshop kan aangepast worden aan jullie specifieke interesse gebied en wordt aangepast aan het seizoen.

Graag bespreek ik persoonlijk en geheel vrijblijvend alle mogelijkheden om een topavond voor jullie te organiseren.

 

Leefstijlanalyse & -advies

De uitgebreide analyse van jouw leefstijl bestaat uit een intake van ongeveer een uur inclusief bijbehorend advies, het bijhouden van het online leefstijldagboek en een vervolgconsult van een uur om het advies te bespreken. Dit advies bestaat uit een advies over voeding, beweging en ontspanning dat bij jou persoonlijk past.  - € 110,00

Afslanken

AfslankenPEPPower© Fit & Vitaal kuur Begeleidingstraject van 1 maand - € 245,00 (incl. supplementen twv €112,80) Maak in 1 maand tijd een sterke turbostart om je bestaande voedingspatroon aan te passen naar een nieuwe en gezondere levensstijl waarbij je fitter, vitaler en slanker wordt.

PEPTalk© Wegen & Meten strippenkaart voor 6 x lichaamsanalyse incl. PEPTalk©. Een extra 'stok achter de deur' voor de moeilijke momenten.- € 150,00

Het gewichtsreductietraject kun je uitbreiden met de speciale afslankmassage. Dit is een stevige massage die je plaatselijke cellulite op benen, buik of billen vermindert. Kosten voor een kuur van 10 behandelingen - € 235,00

Reinigen / detox

SapjesGezond Sapvasten
Thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Een sapvastenkuur is een goede methode om ‘kort en krachtig’ aan je gezondheid te werken. Je lichaam wordt –meestal in een dag of zeven- gereinigd en ontgift, waardoor je overbodige ballaststoffen kwijtraakt met als resultaat dat je weer meer energie hebt. Prettige bijkomstigheid is ook dat je er gewicht door verliest.

Lijkt Sapvasten jou te zwaar of gebruik je medicijnen? Er zijn ook mogelijkheden om op een mildere manier je lichaam te reinigen. Vraag me ernaar.

Tweemaal per jaar wordt er een bijzonder detox retraite weekend georganiseerd in één van de kloosters in Steyl. In de agenda vind je alle details.  

Sportprestaties verbeteren

Sportvasten©
SportvastenSportvasten is een unieke en krachtige methode gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame switch van suiker- naar vetverbranding tot stand komt. Deze ‘metabole switch’ wordt bereikt door een specifieke combinatie van voeding, vasten, suppletie en sporten toe te passen. 

Ontspannen

Buda beeldOok om stress te verminderen zijn er meerdere methoden. Ik kan je begeleiden met mindfulness oefeningen, ademhalingstherapie of je kunt tot rust komen met een massage. Het tarief voor een losse massage is €55,00 per uur. Bij massage als onderdeel van een begeleidingstraject bied ik je een aantrekkelijke korting. Verras eens iemand met een cadeaubon voor massage!

Ayurvedische massage: mijn favoriet onder de massages! 90 minuten lang van top tot teen behandeld worden en helemaal tot rust komen. Je levensenergie gaat weer stromen en lichaam en geest komen helemaal in balans.

De Klassieke of Ontspanningsmassage is gericht op ontspanning en het stimuleren van de spieren. Deze massage is mogelijk als deelmassage of ‘total body’.

Lomi Lomi massage is een massagevorm uit Hawaii en weerspiegelt het ritme van krachtige oceaangolven. Maar ook van kabbelende beekjes en klaterende watervallen. Deze complete lichaamsmassage van 75 minuten zorgt ervoor dat vitale energie naar elke plek in je lichaam kan stromen. Kijk hier voor een leuke aanbieding deze zomer. 

De Chinese 5 elementen voet- en onderbeen massage duurt 40 minuten. Tijdens deze voet- en onderbeenmassage wordt de levensenergie in beweging gezet door het stimuleren van de meridianen (energiebanen).

Hot Chocolate massage: is een heerlijk verwarmende en ontspannende massage met warme cacao olie, van de achterkant van het lichaam. Cacao heeft invloed op een lagere bloeddruk en de olie verzacht de huid.

Rozenoliemassage: een ontspannende massage met heerlijk geurende rozenolie. Een aanrader als Valentijn cadeau!

Afslank- ofwel cellulite massage: door middel van stevige massagetechnieken wordt cellulite, vocht- en vetophopingen aangepakt waardoor de huid strakker wordt. Hierdoor verlies je centimeters echter geen gewicht. Deze massage is alleen als therapie in 10 behandelingen mogelijk.

Bedrijven

In het kader van ziekteverzuimpreventie en langere inzetbaarheid van medewerkers zijn er tal van mogelijkheden om een gezondere leefstijl bij uw medewerkers onder de aandacht te brengen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan presentaties over gezonde voeding, in combinatie met stoelmassage. Ook zijn er mogelijkheden om individuele leefstijltrajecten aan uw medewerkers aan te bieden. Verder adviseer ik u graag over het voedingsaanbod in het bedrijfsrestaurant. Of kan ik over het thema gezondheid een regelmatig verschijnende column voor uw interne nieuwsbrief/intranet schrijven.

Graag denk ik met u mee over een bij uw bedrijfscultuur passende aanpak om uw medewerkers te motiveren voor een gezondere leefstijl. Onder bepaalde voorwaarden kunnen preventiemaatregelen –deels- bekostigd worden vanuit een ARBO-verzekering of werknemerskostenregeling (WKR).

Projectportfolio

De afgelopen jaren heb ik binnen verschillende sectoren mensen kunnen inspireren om energieker in het leven te staan.

Via een opdracht van APAC Arbodienst heb ik tijdens de jaarlijkse Safety dag bij een bouwbedrijf een presentatie over gezonde voeding met bijbehorende proeverij verzorgd.

Regio van de Smaak: De Reizende Gezonde Smaaktafel. Aan tafel bij verschillende zorginstellingen met bestuurders, instellingskoks en cliënten om de dagelijkse maaltijd te gebruiken en samen de dialoog aan te gaan hoe deze nog smaakvoller en gezonder bereid kan worden.

Individuele begeleidingstrajecten personeel AmbulanceZorg Limburg Noord

Plus Benders: Gezondheidscoach op de winkelvloer. Maandelijks gratis voedingstips tijdens het winkelen.

 

Overig

Praktijkvoorwaarden
Leefstijldagboek
Uitschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

A: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl - VENLO
E: nancy@phcoaching.nl
T: 06 - 41 85 21 21

Colofon

© Copyright 2019 Peppelenbos Health Coaching
Powered by CLIM.nl
Fotografie: Richard Fieten