Recepten voor lekker en gezond afslanken

Mueslirepen

Ingrediënten:

  • 150 gram walnoten
  • Circa 150 gram hazelnotenmeel
  • Flinke scheut citroensap
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels fijne havervlokken
  • Circa 12 dadels in kleine stukjes gesneden
  • Enkele gedroogde en gewelde ongezwavelde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • Circa 3 eetlepels ahornsiroop of dadelstroop
  • Circa 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel arrowroot (of kokosvezel)

Extra materiaal: bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Hazelnotenmeel kun je zelf maken door 150 gram hazelnoten met de staafmixer/keukenmachine te vermalen. Verbrokkel de  walnoten en vermeng alle ingrediënten –behalve kokosolie en arrowroot. De kokosolie even verwarmen en erdoor spatelen. Daarna de arrowroot in iets water opgelost erdoor roeren. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Maak er een vierkant blok van ongeveer 1 cm hoogte van. Goed aandrukken met een lepel. Lepel steeds even nat maken in heet water om plakken te voorkomen. In de oven zetten en in ongeveer 45 minuten bakken. Goed af laten koelen en in repen snijden. De repen kunnen ingevroren worden.

Extra achtergrond informatie:

Natuurlijke bindmiddelen als arrowroot en kokosvezel kunnen maizena/aardappelzetmeel vervangen.

Dadels zijn echte natuurlijke mineralenbommetjes, maar bevatten ook snelle suikers. Mensen die weinig bewegen kunnen de dadels vervangen door abrikozen en in plaats van ahornsiroop stevia gebruiken.

Havervlokken zijn rijk aan eiwitten en vezels en helpen bij de cholesterol regulatie. 

 

Top recepten

Boost voor je afweer - dagmenu

Boost voor je afweer - dagmenu

Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden.  Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...

Lees verder


Linzentortilla

Linzentortilla

Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...

Lees verder


Pompoenpuree

Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...

Lees verder


Portugese mosselen

Portugese mosselen

Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn  ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...

Lees verder


Vitello tonnato

Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...

Lees verder


Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen.  Toch?  ...

Lees verder

 

Overig

Praktijkvoorwaarden
Leefstijldagboek
Uitschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

A: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl - VENLO
E: nancy@phcoaching.nl
T: 06 - 41 85 21 21

Colofon

© Copyright 2024 Peppelenbos Health Coaching
Powered by CLIM.nl
Fotografie: Richard Fieten