Recepten voor lekker en gezond afslanken

Vitello tonnato

Recept voor 4 personen

Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen.

Ingrediënten:

  • Blikje tonijn op waterbasis
  • 2 dl Zelfgemaakte mayonaise
  • Kappertjes
  • Ansjovisfilets
  • 200 gram kalkoenfilet
  • Verse sla
  • Gedroogde tomaat in olie

Zelfgemaakte mayonaise:

  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 3-4 eetlepels natuurazijn of citroensap
  • Zout naar smaak (max. 1 tl)
  • 300 ml olijfolie extra vierge

Doe alle ingrediënten in een hoge, niet te brede kom. Zet de staafmixer erin en trek langzaam omhoog. Als de mayonaise gaat schiften, een eetlepel koud of warm water er door doen.

Tonnato-saus:
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello:
Bak de kalkoenfilet in wat olie en boter totdat deze nog een beetje rosé is. Let op dat je niet te lang bakt omdat kalkoen vrij snel droog kan worden, Leg wat plukjes sla op borden, verdeel de in mooie dunne plakjes gesneden kalkoenfilet hierover. Schep wat tonijnsaus over het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie, wat kappertjes en stukjes gedroogde tomaat. Breng op smaak met peper.

 

Top recepten

Boost voor je afweer - dagmenu

Boost voor je afweer - dagmenu

Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden.  Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...

Lees verder


Linzentortilla

Linzentortilla

Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...

Lees verder


Pompoenpuree

Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...

Lees verder


Portugese mosselen

Portugese mosselen

Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn  ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...

Lees verder


Vitello tonnato

Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...

Lees verder


Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen.  Toch?  ...

Lees verder

 

Overig

Praktijkvoorwaarden
Leefstijldagboek
Uitschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

A: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl - VENLO
E: nancy@phcoaching.nl
T: 06 - 41 85 21 21

Colofon

© Copyright 2024 Peppelenbos Health Coaching
Powered by CLIM.nl
Fotografie: Richard Fieten