Paprika variatie (vegetarisch): een vitamine C bom
Voor 4 personen
Bereidingswijze:
Verhit olijfolie in een grote braadpan of wok op matig vuur. Bak de ui en knoflook aan tot deze glazig is. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en warm op. Voeg de broccoli toe en bak deze ook enkele minuten mee. Voeg vervolgens de paprika toe. Roerbak alles op gematigd vuur tot de paprika gaar is maar niet slap. Voeg als laatste wat gesneden verse basilicum blaadjes toe. Als je gedroogde basilicum gebruikt kun je deze het beste toevoegen op het moment dat je de tomatenpuree toevoegt.
Bestrooi voor het serveren met wat pijnboompitjes.
Serveer hier wat gekookte quinoa of zilvervliesrijst bij.
Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden. Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...
Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...
Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...
Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...
Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...
Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen. Toch? ...