Recepten voor lekker en gezond afslanken

Paprika-tomaten-courgettesoep

Paprika-tomaten-courgettesoep

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s 
  • 1 blik tomaten in blokjes met sap
  • 1 liter groentebouillon zonder gist en of E621 (ook wel monosodiumglutamaat genoemd) Deze is verkrijgbaar bij de reformwinkel)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)*
  • zwarte peper
  • 225 g courgette
  • 2 t1olijfolie
  • Beetje zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Een handje verse basilicumblaadjes, grof gehakt

*Pimenton is een  specerij uit de Spaanse keuken en helaas niet overal verkrijgbaar. Voor dit gerecht is het niet essentieel, maar als je een keer in Spanje bent: neem een blikje mee uit de supermarkt en probeer het eens uit.

Bereidingswijze

Verpak de paprika’s ieder individueel in dubbel aluminiumfolie en pof deze circa 40 minuten in de oven op 170 graden. Laat ze even kort afkoelen. Verwijder aluminium folie. Ontvel  de paprika’s met een scherp mesje. Verwijder zaad en de steel. Snij aan stukken.
Doe de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook tot ze doorschijnend zijn.  Voeg de klein gesneden paprika toe en het blik tomatenblokjes toe.  Bak kort. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.  Voeg peper naar smaak toe. Pureer met de staafmixer. Proef en voeg evt.  peper en zout toe.
Snijd de courgette in blokjes en voeg die bij de soep. Breng de soep aan de kook. Laat de soep nog 2 minuten borrelen tot de courgette net gaar is, maar nog wel 'bite' heeft. 
Serveer de soep in een grote kom met een kleine eetlepel zachte geitenkaas en bestrooi hem met basilicumblaadjes.

 

 

Top recepten

Boost voor je afweer - dagmenu

Boost voor je afweer - dagmenu

Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden.  Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...

Lees verder


Linzentortilla

Linzentortilla

Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...

Lees verder


Pompoenpuree

Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...

Lees verder


Portugese mosselen

Portugese mosselen

Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn  ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...

Lees verder


Vitello tonnato

Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...

Lees verder


Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen.  Toch?  ...

Lees verder

 

Overig

Praktijkvoorwaarden
Leefstijldagboek
Uitschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

A: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl - VENLO
E: nancy@phcoaching.nl
T: 06 - 41 85 21 21

Colofon

© Copyright 2024 Peppelenbos Health Coaching
Powered by CLIM.nl
Fotografie: Richard Fieten