“Nasi Anders”
250 gr Quinoa
Halve liter biologische groentebouillon
Circa 2 (rode) uien
1 rode paprika of puntpaprika
circa 2 tenen knoflook
verse gember
2 venkels
Kerrie
Komijnpoeder
Koriandepoeder
verse koriander
zalmfilet (liefst met huid).
Quinoa grondig spoelen en daarna circa 12-15 minuten koken in de groente bouillon. Afgieten en laten rusten. Ondertussen rode ui, knoflook snijden en gember raspen. Deze glazig aanbakken in een ruime pan. Venkel klein snijden en aan ui/knoflook/gember mengsel toevoegen en langzaam bakken. Houd van de venkel ter garnering het groene loof apart.
Kruiden toevoegen: Kerrie, korianderpoeder en komijnpoeder naar smaak toevoegen en meebakken. Ik begin meestal met 2 theelepels per soort en voeg steeds wat meer toe. Wees wat spaarzamer met de komijnpoeder, Deze kan snel overheersen. Als venkel bijna gaar is de quinoa toevoegen en meebakken. Breng verder op smaak met peper en zout en verse koriander.
Grill de zalmfilet op de huid in een grillpan totdat de binnenzijde nog mooi helder rose is.
Serveren: Verdeel quinoa over de borden. Leg hierop een zalmfilet. Garneer met het gehakte groene venkel loof.
Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden. Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...
Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...
Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...
Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...
Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...
Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen. Toch? ...