Drink gedurende de dag minimaal 2 liter water/kruidenthee zoals paardenbloemthee en brandnetelthee.
Tussendoor
Een kwart kokosnoot en of (gedroogd) fruit.
Ontbijt
Yoghurt met abrikozen en noten
10 hazelnoten (of gelijke hoeveelheid zonnebloempitjes, sesamzaadjes, pompoenzaadjes), 1 kleine harde appel, 3 eetl schapenyoghurt of biogarde yoghurt met rechtsdraaiend melkzuur, kaneel, 1 eetl havervlokken, 2 abrikozen in kleine stukjes gesneden.
Meng de yoghurt met de havervlokken. Hak of maal de hazelnoten fijn. Schil en rasp de appel. Verdeel op een bordje het yoghurt-havermengsel en de geraspte appel. Bestrooi de appel met flink wat kaneel. Bestrooi het geheel met gemalen noten of zaadjes en de in stukjes gesneden abrikozen.
Lunch
Speltbrood met champignons.
1/2 bakje champignons, 2 eetl olijfolie, 1 teentje knoflook fijn geplet, 1 (of 2) sneetjes speltbrood, fijngeknipte verse peterselie, zwarte peper en curcuma.
Snijd de champignons in plakjes. Verwarm 2 eetl olijfolie in de pan. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak beetgaar. Beleg het brood –eventeeul geroosterd-c dik met de champignons. Bestrooi met wat curcuma en zwarte peper en garneer rijkelijk met peterselie.
Diner
Gewokte groenten met een laagje pikante noten.
2 eetl walnoten- of sesamolie, een selectie van super groenten (zoals broccoli, savooiekool, selderij,andijvie, venkel en wortel), 1 eetl gemengde noten (amandel-, wal-, paranoten), 1 fijngehakte rode chili zonder zaadjes, 1 klein plakje schapenkaas, verse koriander fijngehakt.
Verwarm de olie zacht in de wokpan en wok de groenten al roerend. Plet de noten fijn met een stamper of stop ze in een zak en rol er met een fles of deegroller over. Voeg de chili bij de noten. Doe de warme gewokte groenten op een bord. Leg de in reepjes gesneden kaas (of brokkel afhankelijk van de soort) hierop en strooi het noten-chili mengel erover. Bestrooi met de koriander en dien op.
Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden. Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...
Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...
Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...
Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...
Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...
Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen. Toch? ...