Recepten voor lekker en gezond afslanken

Baskische Kip - vitamine C bommetje

Baskische Kip - vitamine C bommetje

Ingredienten voor 1 persoon
 

Circa 150 gram kipfilet in blokjes
2 tomaten 
1 paprika  (groen)
1 ui
½  teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
0.5 dl kippenbouillon
peper en zout

Tomaten met scherp mesje inkruizen en kort in hete water leggen. Direct onder koud water laten schrikken. Je kunt nu het velleteje eraf halen. De toamten in vieren snijden en pitten verwijderen. De schoongemaakte paprika’s in reepjes verdelen en de gepelde uien en knoflook fijnhakken. De  olie  verhitten  in  een  diepe  braadpan  en  daarin  de  kip  aan  alle  kanten  mooi laten kleuren. De  uien  en  de  knoflook  toevoegen  en  glazig  laten  fruiten.  De  tomaten  en  de paprika’s  bij  de  kip  voegen,  kruiden  met  peper  en  zout  en  overgieten  met  de bouillon.  De deksel op de pan doen en ongeveer 15 - 20 minuten laten sudderen op een laag pitje.

Als groenten zijn 150 gram gekookte sperziebonen lekker bij dit gerecht.

Lekker met wat zilvervliesrijst of quinai op smaak gebracht met saffraan- en paprikapoeder. 

 

 

Top recepten

Boost voor je afweer - dagmenu

Boost voor je afweer - dagmenu

Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden.  Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...

Lees verder


Linzentortilla

Linzentortilla

Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...

Lees verder


Pompoenpuree

Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...

Lees verder


Portugese mosselen

Portugese mosselen

Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn  ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...

Lees verder


Vitello tonnato

Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...

Lees verder


Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen.  Toch?  ...

Lees verder

 

Overig

Praktijkvoorwaarden
Leefstijldagboek
Uitschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

A: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl - VENLO
E: nancy@phcoaching.nl
T: 06 - 41 85 21 21

Colofon

© Copyright 2024 Peppelenbos Health Coaching
Powered by CLIM.nl
Fotografie: Richard Fieten