Ingrediënten:
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Zet deze even kort aan in een pan met dikke bodem, in wat olijfolie op laag tot middelhoog vuur. Voeg de in stukjes gesneden courgette toe zodra de ui glazig wordt. Als de courgette zachter wordt de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat een minuut of tien zachtjes doorkoken. Zodra de courgette gaar is pan van het vuur nemen en met een staafmixer alles goed pureren. Dit kun je allemaal daags tevoren doen. Voor het serveren de soep nogmaals goed doorwarmen. Schep een kleine eetlepel crème fraîche in ieder soepbord of –kom. Schep hier de soep overheen.
Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden. Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...
Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...
Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...
Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...
Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...
Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen. Toch? ...