Recepten voor lekker en gezond afslanken

Eendenborstfilet met paddenstoelen

Ingrediënten:

  • Reken op 1 eendenborst voor twee personen
  • Variatie aan verschillende paddenstoelen zoals funghi porcini (veelal in gedroogde vorm te verkrijgen, voor gebruik circa 10 minuten weken in heet water), kastanje champignons, oesterzwammen en gewone witte champignons
  • 2 tenen knoflook (geperst of met mes zeer fijn gehakt)
  • Olijfolie
  • Circa 4-5 eetlepels gehakte ongezouten geroosterde hazelnoten
  • Peper en zout

Bereiding:

Oven voorverwarmen op circa 100 graden. Dep de eendenborst goed droog met keukenpapier. Snij het vel op meerdere plaatsen schuin in net tot op het vlees. Zet een braadpan met dikke bodem en een deksel op het vuur en laat goed heet worden. Leg hier de eendenborst op zijn velletje in de pan en doe meteen het deksel op de pan. Doe dit voorzichtig want dit kan enorm spetteren. Zet het vuur halfhoog en bak de eendenborst in ongeveer 10 minuten goudbruin. Draai de eendenborst om en bak nog eens 4 minuten. Haal de eendenborst uit de pan en controleer even in het midden (tot halverwege
doorsnijden) of deze mooi rosé is. Verpak de filet in aluminiumfolie en houd deze warm in de oven. In de tijd dat je de eendenborst goudbruin aan het bakken bent, kun je gelijktijdig de paddenstoelen schoonmaken en in kleine stukken snijden. Zet een koekenpan op het half hoog vuur met circa 3 eetlepels olijfolie. Doe hier de knoflook bij en laat zachtjes glazig worden. Voeg vervolgens de gesneden paddenstoelenmix toe en laat deze langzaam onder af en toe omscheppen in een paar minuten zacht worden. Als het klaar is op smaak brengen met peper en zout. Bij het serveren bestrooien met de gehakte hazelnoten. De geur en smaak van de hazelnoten komen nog beter tot hun recht als je je ze vooraf even in een droge koekenpan roostert en als ze
afgekoeld zijn hakt.

 

Top recepten

Boost voor je afweer - dagmenu

Boost voor je afweer - dagmenu

Ontbijt Yoghurt met blauwe bessen en pompoenzaden.  Zure zuivel bevat stofjes die de flora in je darmen gunstig ondersteunen. Je darmen zijn de basis voor een goed afweersysteem. Lunch Salade met gewokte garnalen, reepjes gele en rode papri...

Lees verder


Linzentortilla

Linzentortilla

Ingrediënten: 2 eieren peper en zout, ½ prei of 1 lente-ui 75 gram gekookte groene linzen (eventueel uit blik) 50 gram geraspte kaas. Bereiding: Snij de prei of de lente-ui in smalle ringen. Klop de eieren los en vo...

Lees verder


Pompoenpuree

Pompoen in tweeën snijden. Pitten en draden verwijderen. Pompoen met schil in stukken snijden. Pompoenstukken bij voorkeur gaar stomen en anders koken met weinig water. Zodra de pompoen gaar is, het te veel aan vocht afgieten en vervolgens de po...

Lees verder


Portugese mosselen

Portugese mosselen

Mosselen zijn makkelijk te bereiden en zijn heel gezond. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten, bijna geen vet en zijn  ook een belangrijke leverancier van jodium, naast Vitamine A, B en D. Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor een goede...

Lees verder


Vitello tonnato

Recept voor 4 personen Origineel hoort dit gerecht met kalfsmuis gemaakt te worden. Omdat kalfsmuis niet voor iedereen betaalbaar is, heb ik in dit gerecht voor kalkoenfilet gekozen. Ingrediënten: Blikje tonijn op waterbasis ...

Lees verder


Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlofsalade -Snelle Zomerse

Witlof in reepjes snijden. Yoghurt, gehakte dille, bieslook en stukjes groene appel toevoegen. Serveer met in stukjes gesneden haring. Meer is hier niet aan toe te voegen.  Toch?  ...

Lees verder

 

Overig

Praktijkvoorwaarden
Leefstijldagboek
Uitschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

A: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl - VENLO
E: nancy@phcoaching.nl
T: 06 - 41 85 21 21

Colofon

© Copyright 2024 Peppelenbos Health Coaching
Powered by CLIM.nl
Fotografie: Richard Fieten